Ελληνικά σταυροδρόμια: Χάρτης με υπολογισμό αποστάσεων

ΠΩΣ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΑΣ

1. Ανεύρεση τοπωνυμίων.

Πληκτρολογήστε στο κουτάκι με την ένδειξη Start το τοπωνύμιο που επιθυμείτε και πατήστε enter. Αν υπάρχουν πολλές τοποθεσίες με το ίδιο όνομα θα μπορείτε να επιλέξετε μία από αυτές. Ενα κίτρινο πινεζάκι θα εμφανιστεί στην σωστή θέση στον χάρτη. Διαγράψτε την επιλογή σας πατώντας το πλαϊνό κουμπί x.

2. Σχεδιασμός διαδρομής και υπολογισμός αποστάσεων στον χάρτη.

Επαναλάβετε την προηγούμενη διαδικασία πληκτρολογώντας στο κουτάκι End. Ενα δεύτερο κίτρινο πινεζάκι θα εμφανιστεί στην σωστή θέση. Θα σχεδιαστεί με κόκκινο χρώμα η διαδρομή σας. Θα ανοίξει λεπτομερές παράθυρο πληροφοριών (χρόνοι, αποστάσεις, οδηγίες πλοήγησης). Πατήστε το κουμπί ‘add waypoint’ για να αλλάξετε προορισμό στην διαδρομή σας. Ο προηγούμενος προορισμός θα γίνει σημείο διέλευσης και το πινεζάκι του πορτοκαλί. Διαγράψτε όποιο πινεζάκι της διαδρομής θέλετε, πατώντας το αντίστοιχο κουμπί x. Με κάθε αλλαγή που κάνετε, γίνεται αυτόματα επανυπολογισμός της διαδρομής και επικαιροποίηση των πληροφοριών (προσοχή-διαβάστε τους όρους χρήσης).

Ενεργοποίηση GPS

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το GPS της συσκευής σας για να διευκολυνθείτε στην πλοήγησή σας (Προσοχή! Διαβάστε πρώτα τις οδηγίες ενεργοποίησης GPS).

Οροι χρήσης σχεδιασμού διαδρομής

Η υπηρεσία υπολογισμού διαδρομής προσφέρεται ελεύθερα στους χρήστες του www.greek-crossroads.gr, χωρίς περιορισμούς. Υπάρχει ανώτατος αριθμός αιτήσεων για σχεδιασμό διαδρομών ανά μήνα, που αποστέλλει το greek-crossroads στον συμβεβλημένο server. Ο αριθμός αυτός είναι απολύτως επαρκής για χρήση ενός ταξιδιωτικού site. Παρακαλούμε μην σχεδιάζετε διαδρομές άσκοπα, αν πραγματικά δεν ενδιαφέρεστε γι αυτές. Βοηθήστε και τους επόμενους από εσάς χρήστες να έχουν πρόσβαση στην ευκολία αυτή. Υπενθυμίζουμε ότι, από τα πράσινα πινεζάκια, σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σχεδιάσετε διαδρομές προς τους προορισμούς μας και μέσω των χαρτών google. Ευχαριστούμε και καλά ταξίδια. Greek-Crossroads Team

Οδηγίες ενεργοποίησης GPS, δείκτες και τύποι χάρτη Κλείσιμο οδηγιών
ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ GPS

1. Ενεργοποιείστε το gps της συσκευής σας και περιμένετε να εντοπίσει τους δορυφόρους.Εναλλακτικά ανοίξτε μία εφαρμογή όπως τα google maps, περιμένετε να εντοπισθεί η θέση σας και προχωρήστε στο επόμενο βήμα. Τα google maps μπορείτε να τα κλείσετε.

2. Πατήστε το εικονίδιο στο πάνω αριστερό μέρος του χάρτη. Ο χάρτης θα επικεντρωθεί στην θέση που βρίσκεστε.

3. Σε περίπτωση ένδειξης λάθους ( Geolocation error: Only secure origins...) πατήστε εδώ και επαναλάβετε τη διαδικασία.

ΔΕΙΚΤΕΣ ΧΑΡΤΗ

1. Πινεζάκια (markers). Είναι οι προορισμοί του Greek-Crossroads. Οταν πατήσετε ένα από αυτά, ο χάρτης θα κάνει zoom στην περιοχή και θα ανοίξει ένα παράθυρο πληροφοριών. Από αυτό μπορείτε να μπείτε στην αντίστοιχη δημοσίευση ή σε έναν χάρτη google, με εντοπισμένη την τοποθεσία, για να σχεδιάσετε τη διαδρομή σας προς τον αντίστοιχο προορισμό.

2. Πράσινοι στρογγυλοί δείκτες (clusters) με αριθμούς. Περιλαμβάνουν πινεζάκια που αλληλοεπικαλύπτονται, γιατί είναι πολύ γειτονικά. Πατήστε έναν από αυτούς για να φανούν τα πινεζάκια που κρύβει.

ΤΥΠΟΙ ΧΑΡΤΗ
Περάστε το ποντίκι σας από το εικονίδιο στο πάνω δεξιό μέρος του χάρτη, για να επιλέξετε τον τύπο του χάρτη που σας ταιριάζει.

1. Open Street. Οδικός χάρτης με κάλυψη δρόμων 99% και οικισμών 100%. Στο μέγιστο zoom εμφανίζει πληροφορίες για τα σημεία ενδιαφέροντος κάθε περιοχής (ιστορικά μνημεία, σημεία φυσικού κάλλους κ.ά).

2. Roads. Οδικός χάρτης με απλή εμφάνιση. Κάλυψη δρόμων και οικισμών 100%. Οι μικρότεροι δρόμοι και τα ονόματα μικρών οικισμών φαίνονται όσο μεγαλώνει το zoom του χάρτη. Ειναι ο προεπιλεγμένος χάρτης του Greek-Crossroads.

3. Satellite. Χάρτης με εικόνα από δορυφόρο.

4. Topo Map. Τοπογραφικός χάρτης με κάλυψη δρόμων 99%, οικισμών 100% και πιστή αναπαράσταση του αναγλύφου. Δείχνει τα γεωφυσικά χαρακτηριστικά και ισοϋψείς υψομετρικές καμπύλες. Λόγω του μεγάλου όγκου πληροφοριών που διαθέτει, είναι πιο εύχρηστος σε μεσαίο και μεγάλο zoom.