Πρέβεζα: Διαδρομές στη δυτική ακτή

Διαδρομές με βάση την Πρέβεζα στις παραλίες της Δυτικής ακτής, σε αρχαιολογικούς χώρους και σε υδροβιότοπους στον Αμβρακικό κόλπο.

Η περιήγηση στα νότια παράλια της Ηπείρου έχει υπέροχο ηλιοβασίλεμα στο Ιόνιο πέλαγος και απλωτές αμμουδιές- Αρτολίθια-Ριζά- Λυγιά- Βράχος- με πεντακάθαρα νερά για κολύμπι. Πολύ κοντά στην Πρέβεζα βρίσκονται δύο σπουδαίοι αρχαιολογικοί τόποι, η Αρχαία Νικόπολη και η Αρχαία Κασσώπη.

Αν ταξιδεύετε με παιδιά, η βαρκάδα στις εκβολές του ποταμού Αχέροντα στο παραλιακό χωριό Αμμουδιά με την ρηχή αμμουδερή παραλία είναι μία ευχάριστη έκπληξη ενώ σε κοντινή απόσταση, στο χωριό Μεσοπόταμος βρίσκεται ένας ακόμη σημαντικός αρχαιολογικός χώρος, το Νεκρομαντείο. Στις  υπαίθριες δραστηριότητες εντάσσεται και bird-watching στον Αμβρακικό κόλπο.
Ολόκληρη η περιοχή προσφέρεται για ποδήλατο, καθώς  κρατά αποστάσεις ασφαλείς από το μεγάλο τουριστικό ρεύμα κατά τις περιόδους της καλοκαιρινής αιχμής.

Πρέβεζα: Διαδρομές στη δυτική ακτή :Τα αξιοθέατα της διαδρομής
Πρέβεζα: Διαδρομές στη δυτική ακτή :Ο χάρτης της διαδρομής
Επιλέξτε τους δείκτες στο χάρτη για περισσότερες πληροφορίες. Επιλέξτε τις γραμμές της διαδρομής για αποστάσεις και χρόνους οδήγησης
Πρέβεζα: Διαδρομές στη δυτική ακτή : Photo gallery