Σήμα κατατεθέν της Φιλιππιάδας ο πελαργός, γι΄ αυτό αν βρεθείτε στην πόλη κοιτάξτε ψηλά.

Στην Φιλιππιάδα θα εντοπίσετε διάσπαρτες τεράστιες φωλιές των αποδημητικών αυτών πτηνών στα πιο απίθανα μέρη: στο Δημαρχείο, σε ταράτσες σπιτιών, σε μπαλκόνια και κολώνες. Φιλιππιάδα Πρέβεζα πελαργόςΚι αν είναι άνοιξη ή καλοκαίρι θα δείτε και τους πελαργούς σε χαμηλές πτήσεις πάνω από τα σπίτια.

Οι κάτοικοι της Φιλιππιάδας έχουν συνδέσει την πόλη τους με τους πελαργούς. Περιμένουν πώς και πώς τον ερχομό τους  κάθε άνοιξη και φροντίζουν τις φωλιές ευλαβικά.

Η άφιξή των πελαργών γίνεται είδηση στα portals, ακόμη και στα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης. Τα τεράστια αυτά πουλιά, προάγγελοι του καλοκαιριού, φέρνουν μαζί τους τη θαλπωρή του νότου, την ελπίδα και την ανανέωση.

Οι πελαργοί μένουν στην περιοχή μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Το 2015 καταγράφηκαν στην Φιλιππιάδα 13 φωλιές. Νότια της πόλης και σε σχετικά μικρή απόσταση βρίσκεται το σύμπλεγμα των υγρότοπων του Αμβρακικού κόλπου, ένα από τα πιό σημαντικά εθνικά πάρκα της Ελλάδας.

Πως να πάτε: Η τοποθεσία στο χάρτη

Εκεί κοντά...
Κοντινός προορισμός σε ακτίνα 12.86 km :
Αμβρακικός: Υδροβιότοπος Ροδιάς
Αμβρακικός υδροβιότοπος Ροδιάς Πρέβεζα

Αμέτρητοι χωματόδρομοι σε off-road διαδρομές αποκαλύπτουν την ομορφιά μίας κλειστής θάλασσας και υδροβιότοπους με σπάνια πτηνά ανάλογα την εποχή. Προσεγγίστε με σεβασμό και υπομονή…

Κοντινός προορισμός σε ακτίνα 19.37 km :
Αρχαία Κασσώπη
Αρχαία Κασσώπη Πρέβεζα

Φθινοπωρινή βόλτα στην Αρχαία Κασσώπη. Η αρχαία πόλη της Ηπείρου κρύβεται στα βουνά του Ζαλόγγου κι έχει άπλετη θέα στο Ιόνιο πέλαγος και τη δυτική ακτή της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Κοντινός προορισμός σε ακτίνα 22.93 km :
Αξιοθέατα και παραλίες κοντά στην Πρέβεζα: Διαδρομές στη δυτική ακτή
Πρέβεζα παραλίες Αρτολίθια

Διαδρομές με βάση την Πρέβεζα στις παραλίες της Δυτικής ακτής, σε αρχαιολογικούς χώρους και σε υδροβιότοπους στον Αμβρακικό κόλπο. Η περιήγηση στα νότια παράλια της Ηπείρου έχει υπέροχο ηλιοβασίλεμα στο Ιόνιο πέλαγος και απλωτές αμμουδιές- Αρτολίθια-Ριζά- Λυγιά- Βράχος- με πεντακάθαρα νερά για κολύμπι. Πολύ κοντά στην Πρέβεζα βρίσκονται δύο σπουδαίοι αρχαιολογικοί τόποι, η Αρχαία Νικόπολη […]

Κοντινός προορισμός σε ακτίνα 23.16 km :
Αρχαία Νικόπολη
Αρχαία Νικόπολη Πρέβεζα ποδήλατο

Μεγαλοπρεπής με εντυπωσιακά τείχη και ρωμαϊκά μνημεία, η Αρχαία Νικόπολη εκτείνεται στη χερσόνησο που χωρίζει τον Αμβρακικό κόλπο από το Ιόνιο πέλαγος, 6 χλμ. βόρεια από την Πρέβεζα.