Τεράστιο νησί η Κρήτη. Ποτέ δεν φτάνει μία φορά για να γνωρίσεις τις ομορφιές της, την παράδοση, την ιστορία, τους ανθρώπους της, εκτός κι αν οι καλοκαιρινές διακοπές παραταθούν μέχρι… τα Χριστούγεννα.

Το νησί προσφέρει υψηλού επιπέδου τουριστικές υπηρεσίες και πρωτοπορεί στον εναλλακτικό τουρισμό ακόμη και σε μέρη που θεωρούνται πολύ τουριστικά. Όπως στην περιοχή της Χερσονήσου που ενισχύει τον ποδηλατικό τουρισμό – το ανερχόμενο είδος εναλλακτικού, ποιοτικού και ήπιου τουρισμού για ταξιδιώτες που συνδυάζουν διακοπές και βόλτες με ποδήλατο.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Δήμο Χερσονήσου που έχει αναρτήσει ποδηλατικές και πεζοπορικές διαδρομές της περιοχής, οι οποίες είναι διαθέσιμες στο http://www.wikiloc.com και συγκεκριμένα στο link: http://www.wikiloc.com/wikiloc/user.do?id=2330012

bicycle ride routes Creta Hersonisos

Στην ανάρτηση και στο σχετικό φυλλάδιο περιγράφονται 9 ποδηλατικές διαδρομές όλων των επιπέδων δυσκολίας με χάρτες, φωτογραφίες και κάθε είδους πληροφορίες, προκειμένου οι ποδηλάτες να μπορέσουν να απολαύσουν τις βόλτες τους συνδυάζοντας την ποδηλασία με επισκέψεις σε παραδοσιακά χωριά, αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους, μοναστήρια.

Ο ποδηλάτης επισκέπτης μπορεί, αφού θα κατεβάσει στο κινητό του το application WikiLoc, να επιλέξει τη διαδρομή που θα ήθελε να κάνει και να την ακολουθήσει, καθώς αυτή θα είναι χαρτογραφημένη με GPS. Επίσης του παρέχει τη δυνατότητα να δει μία μικρή περιγραφή της επιλεγμένης διαδρομής, που περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, την απόσταση που πρέπει να διανύσει, τη διάρκεια, το βαθμό δυσκολίας, τα σημεία αναχώρησης και τερματισμού, τα χωριά που θα συναντήσει, καθώς και την προτεινόμενη περίοδο του έτους, με βάση κυρίως τις προβλεπόμενες καιρικές συνθήκες.

creta hersonisos cafe Ο Δήμος Χερσονήσου βρίσκεται ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου. Aπλώνεται από τα βόρεια παράλια του κέντρου της Κρήτης έως τις κορυφογραμμές των Λασιθιώτικων βουνών.

Η περιοχή είναι γνωστή ως ο πιο οργανωμένος τουριστικός προορισμός του νησιού και αποτελεί βάση για περιηγήσεις στην ενδοχώρα, που παραμένει ανέγγιχτη με όμορφα τοπία, διάσπαρτα ιστορικά μνημεία και οικισμούς με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και χρώμα.

Η Χερσόνησος απέχει 24 χλμ από το αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης και 26 χλμ από το λιμάνι του Ηρακλείου. Εύκολη οδικώς διαδρομή είτε από την παλαιά είτε από την νέα εθνική οδό. Η παλιά εθνική οδός Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου περνάει μέσα από το Λιμάνι Χερσονήσου, ενώ η νέα εθνική οδός από πολύ κοντά.

Πως να πάτε: Η τοποθεσία στο χάρτη