Σέριφος: Η Χώρα της ξεπροβάλλει σαν ζωγραφιά μέσα στο γαλάζιο του Αιγαίου.

Η χώρα στη Σέριφο είναι ένας βράχος και μιά χούφτα λευκά κυκλαδίτικα σπιτάκια αμφιθεατρικά χτισμένα στην κορυφή. Τοπίο γυμνό και τυπική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική.

Σέριφος παραλίες Αη Σώστης
Η παραλία στον Αη Σώστη

Παραλίες στη Σέριφο

Η Σέριφος ξεχωρίζει  και για τις γαλανές αμμουδιές της. Στο μακρύ κατάλογο την πρωτιά κατέχει η Ψιλή Αμμος που βραβεύτηκε ως η 1η από τις 20 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης. Κάθε όρμος στην Σέριφο κρύβει και μια αμμουδιά!

Σέριφος παραλίες
Το νησάκι Βους που μοιάζει με βόδι.

Οι περισσότερες παραλίες έχουν πρόσβαση με αυτοκίνητο αλλά υπάρχουν κι άλλες όπου μπορείτε να πάτε από μονοπάτι ή με σκάφος.

Το πλοίο της γραμμής προσεγγίζει το Λιβάδι, το λιμάνι της Σερίφου, όπου απλώνεται η μία από τις μεγαλύτερες αμμουδιές του νησιού, ο Αυλώμονας. Από το λιμάνι λεωφορείο ανηφορίζει για τη Χώρα σε τακτικά δρομολόγια.

Σέριφος χώρα
Χώρα Σερίφου

Χώρα Σερίφου

Χτισμένη στο ύψωμα πάνω από το λιμάνι η  Χώρα της Σερίφου (πρωτεύουσα του νησιού) είναι ολόκληρη ένα αξιοθέατο.

Σέριφος χώρα

Τυπική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και στενά ασβεστωμένα δρομάκια διασχίζουν τις δύο γειτονιές, την Πάνω Χώρα και την Κάτω Χώρα.

Σέριφος χώρα
Χώρα της Σερίφου. Στα στενά ασβεστωμένα σοκάκια εκτελούνται παντός είδους μεταφορές με τον κυρ’ Μέντιο!

Η Σέριφος συνδέεται ακτοπλοϊκά με το λιμάνι του Πειραιά. Το ταξίδι με συμβατικό πλοίο διαρκεί περίπου 5 ώρες.

To Greek-CrossRoads προτείνει...


-Περιπλανήσεις στα σοκάκια της Χώρας το απόγευμα. Ανεβείτε τα σκαλιά μέχρι το Κάστρο- δεν είναι πολλά- και απολαύστε πανοραμική θέα.

Στη Χώρα της Σερίφου μπορείτε να πάτε με λεωφορείο από το λιμάνι και να επιστρέψετε με τα πόδια κατηφορίζοντας ένα από τα πιό όμορφα καλντερίμια των Κυκλάδων. Δεν υπάρχει περίπτωση να το χάσετε. ‘Εχει εξαιρετική σήμανση.

Σέριφος χώρα
Σκάλα από τη Χώρα προς το λιμάνι

-Κολύμπι την παραλία του Αγίου Σώστη με το λευκό ξωκλήσι στο βράχο, όπου στις 7 Σεπτεμβρίου οι “κτήτορες” της εκκλησίας διοργανώνουν ολονύχτιο πανηγύρι.

Σέριφος παραλίες Αγιος Σώστης
Η χερσόνησος στον Αη Σώστη

Αξιοθέατα στη Σέριφο

-Σημαντικό αξιοθέατο του νησιού: τα ιστορικά μεταλλεία με τις στοές, στο Μεγάλο Λιβάδι και τον Κουταλά. Μία περιοχή πολύ σημαντική για τη Σέριφο, αλλά εντελώς αναξιοποίητη.

Διαμονή

1. Στο Λιβάδι, την τεράστια αμμουδιά στον όρμο του λιμανιού. Τα πάντα είναι στα πόδια σας. Στο νησί υπάρχει και camping- στην παραλία Λιβαδάκια 5′ με τα πόδια από το λιμάνι- με φυσικές σκιές και υπέροχη αμμουδιά.

2. Στα “Studios Όρμος” .Τοποθεσία ιδανική για όσους αναζητούν την απόλυτη ελληνική φιλοξενία και την κυκλαδίτικη απλότητα του Αιγαίου, δυό βήματα από τη θάλασσα…

Πως να πάτε: Η τοποθεσία στο χάρτη

Εκεί κοντά...
Κοντινός προορισμός σε ακτίνα 1.59 km :
Διαμονή: “Studios Όρμος” Σέριφος

Τοποθεσία ιδανική για όσους αναζητούν την απόλυτη ελληνική φιλοξενία και την κυκλαδίτικη απλότητα του Αιγαίου, δυό βήματα από τη θάλασσα…

Κοντινός προορισμός σε ακτίνα 2.26 km :
Σέριφος – Αγιος Σώστης: Πανηγύρι με τους «κτήτορες»
Σέριφος παραλία Αγιος Σώστης

Κάθε χρόνο στη Σέριφο γίνονται δεκάδες πανηγύρια, που οργανώνονται από τους «κτήτορες», τις οικογένειες που είναι υπεύθυνες για τη συντήρηση κάθε εκκλησιάς στο νησί. Το εντυπωσιακό είναι ότι γίνονται στα πιο απίστευτα μέρη του νησιού.